26 Şubat 2009 Perşembe

Suriye Büyükelçiliği'ni Ziyaret Ettik










İzmir'de gerçekleşecek olan MunTR toplantısında delegasyon olarak Suriye ve Endonezya'yı temsil edecek olan AUCMUN ekibimiz Suriye Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Oldukça neşeli geçen toplantıda Suriye büyükelçisinin sıcak tavırları dikatlerden kaçmadı. Türk insanına özel bir sempati duyan Suriye Büyükelçisi Dr. Mohammed S. Haj Bakri ekibimizin tüm sorularına içtenlikle cevap verdi. Toplantı AUCMUN ekibi için tam verimle gerçekleşti. Suriye hakkındaki tüm merak ettiklerini Sayın Büyükelçiye sıralayan arkadaşlarımız, yaklaşık 3 saat boyunca sıkılmadan toplantıyı takip etti.

Bizi bizzat karşılayan ve tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdiğiniz için Teşekkürler Dr. Mohammed S. Haj Bakri
Şükran Dr. Mohammed S. Haj Bakri

Düşünce Platformu

25 Şubat 2009 Çarşamba

Haftanın Konusu: İttihat ve Terakki Cemiyeti


Düşünce Platformu'nda Haftanın Konusu: İttihat ve Terakki Cemiyeti
Konu Anlatıcıları: H.Faruk Şimşek, Ö.Faruk Kurt
Tarih: 24 Şubat, 3 Mart 2009

Düşünce Platformu'nda haftanın konusu İttihat ve Terakki Cemiyeti olarak belirlenmiştir. Yakın tarihimizin puslu dönemlerinin yaşandığı yılları anlatacak olan arkadaşlarımız ise Faruk Şimşek ve Faruk Kurt olarak belirlenmiştir.

Bu konu 2 oturumda tartışılacaktır. İlk oturum 24 Şubat'ta gerçekleşirken, ikinci oturum 3 Mart'ta gerçekleştirilecektir. Konu ile ilgili fasikülleri konuyu anlatacak olan arkadaşlardan alabilirsiniz.

Esen kalın...
Düşünce Platformu

MunTR Genel Sekreteri Yiğit Canay Okulumuzdaydı




Model United Nations Turkey etkinlikleri kapsamında 9-13 Mart 2009 tarihleri arasında İzmir'e gidecek olan AUCMUN ekibimiz İzmir'e son hızda hazırlanırken MunTR Genel Sekreteri Yiğit Canay okulumuza geldi ve AUCMUN ekibine brifing verdi. Oldukça faydalı bir görüşme gerçekleştiren ekibimizin, bu toplantıda MunTR hakkındaki tüm sorularına yanıt arandı. Yiğit Canay, AUCMUN üyelerine bu kadar istekli oldukları ve düzeyli oldukları için ayrıca teşekkür etti. Kendisi ODTÜ'de okumakta olan Yiğit Canay, okulumuza ve grubumuza hayran kaldı.

Yaklaşık 2 saat boyunca gerçekleşen toplantıda, MunTR'nin geçmişi, prosedürleri ve genel içeriği hakkında konuşuldu. Yarı İngilizce yarı Türkçe olarak gerçekleşen toplantıda AUCMUN üyeleri tüm merak ettiklerini Yiğit Canay'a sordu. Yiğit Canay da sıkılmadan tüm sorularımıza yanıt verdi.

Bize ayırdığınız vakit için Teşekkürler Yiğit Canay...
Bekle bizi İzmir...